Direct naar content

Over ons

Midden-Utrecht Werkt Door is er voor werknemers en werkgevers in de regio die last hebben van de coronacrisis als het gaat om banen zoeken en vacatures vullen.

Het platform Midden-Utrecht Werkt Door is een groeiende netwerkorganisatie. De expertises van werkgevers- en werknemersorganisaties, gemeenten, UWV, Stichting Beroepsonderwijs-Bedrijfsleven (SBB) en onderwijs, het WerkgeversServicepunt en Leerwerkloket maken dat dit netwerk actuele kennis heeft over de snel veranderende arbeidsmarkt.

De adviseurs van het mobiliteitsteam Midden-Utrecht kunnen snel en effectief reageren op de arbeidsmarktontwikkelingen en werkgevers en werkzoekenden perspectief bieden.

Fotograaf: Erik Kottier

Van koksmuts naar verpleegjas

In de tijd dat de horeca moest sluiten, had horecaondernemer Hans Wognum niet genoeg werk voor zijn personeel. Via een uitleenregeling van horecapersoneel kon hij een van zijn medewerkers, kok Leander, tijdelijk plaatsen bij revaliadatiecentrum De Hoogstraat.

Nadat allerlei onderhoudsklussen waren gedaan, viel er in de horeca van The Mondial Golf & Short Game Center in Houten, niets meer te doen. Eigenaar Hans Wognum: "Toch wil je je personeel zekerheid bieden en behouden. Ik was blij met de subsidieregeling en de uitleenmogelijkheid bij revalidatiecentrum De Hoogstraat die juist extra handen nodig had door ziekte onder het personeel. Hier kon onze kok Leander aan de slag."

Bij revalidatiecentrum De Hoogstraat revalideren mensen die na een ongeluk aan hun leven met beperkingen werken. Leander hielp met het uitdelen van de maaltijden, assisteerde mensen met hun eten en maakte een praatje, voor sommigen het lichtpuntje van de dag.

Kok Leander

Informatie of advies nodig?

Wij zijn er om je te helpen. Wat we écht voor je kunnen betekenen, is per persoon en organisatie anders. Juist in onzekere economische tijden is maatwerk belangrijk.

Neem contact met ons op en een van onze adviseurs neemt contact met je op om jouw situatie te bespreken en je te adviseren over mogelijke oplossingen.

Samenwerkende partners