Direct naar content

Verhalen uit de praktijk

Midden-Utrecht Werkt Door heeft al veel mensen geholpen. De een aan werk, de ander aan een opleiding richting eens kansrijk beroep, weer een ander heeft samen met ons de switch van zzp naar een baan in loondienst gemaakt. Op deze pagina lees je de ervaringen van mensen die door ons team geholpen zijn op weg naar werk.

Wilma vond een baan én de juiste opleiding

Wilma IJtsma (64) werkte 35 jaar bij een Tui-reisbureau in De Bilt, met veel plezier. Door corona raakte ze haar baan kwijt en belandde ze in de ww. Hoe hard ze ook solliciteerde, een baan vond ze niet. Toen ze, moedeloos inmiddels, contact kreeg met Midden-Utrecht Werkt Door ging alles stromen. ‘Coach Gaby zag mij als mens, had oprechte belangstelling. Toen ging het snel.’

‘De persoonlijke aandacht heeft me verder gebracht’

lees hier het hele verhaal

Hoe Eline de baan scoorde die ze wilde

Eline Bomans was na haar studie Sociologie ‘blijven hangen’ in de horeca. Eind 2021 nam ze er ontslag. ‘Ik was veel te laag ingeschaald omdat het ooit begon als bijbaantje. Er was wel meer gedoe. Ik besloot ontslag te nemen. Best een risico, want ik had maar een beetje spaargeld én ik had nog nooit gesolliciteerd. Waar moest ik beginnen? Gelukkig vond ik dankzij coach Yvon heel snel een baan op mijn niveau.’

Eline Bomans

Lees hier het hele verhaal

‘Door de hulp van mijn coach kan ik weer verder’

Tijdens de coronacrisis zag zzp’er Manja (51) uit Utrecht haar opdrachten steeds minder worden. Toen ze niks meer had, vroeg ze de TOZO aan. Of ze ook coaching van Midden-Utrecht Werkt Door wilde? ‘Eerst zei ik nee, ik was te arrogant om hulp te durven vragen. Gelukkig heb ik het wel gedaan. Anders had ik nu geen werk gehad denk ik.’

Manja over de steun van Midden-Utrecht Werkt Door

Lees hier het hele verhaal

Hoe Janine een opleiding en baan in de kinderopvang vond

Janine droomde al een tijd van een baan in de kinderopvang. Maar een baan vinden lukte niet, aangezien ze niet de juiste papieren had. Haar coach van Midden-Utrecht Werkt Door vond een mogelijkheid om een opleidingsbudget in te zetten. Inmiddels heeft Janine een baan bij Het Fantaziehuis gevonden.

In de kinderopvang zijn veel vacatures.

bekijk hier de video

Fotograaf Marc begint in een nieuwe sector

Freelance fotograaf Marc Marselje had in de coronacrisis te weinig opdrachten om van te kunnen leven. Marc wilde graag de overstap maken naar de techniek. Samen met een coach van Midden-Utrecht Werkt Door heeft hij gewerkt aan zijn toekomstplan. Bekijk hieronder de video die we over hem maakten.

Het verhaal van Marc

bekijk de video

Massoud: Samen op zoek naar nieuwe kansen

Masoud is een wereldburger met een PhD in Culturele Studies op zak. Hij is zijn vrouw naar Nederland gevolgd en vond, terwijl hij op zoek was naar werk op academisch niveau, werk in de horeca. Daar heeft hij tot de coronasluiting met veel plezier gewerkt. Zijn werkgever kon Masoud niet behouden en bracht hem in contact met het mobiliteitsteam Midden-Utrecht. Masoud verkende samen de beschikbare mogelijkheden en leerde opnieuw solliciteren. Er zijn loopbaangesprekken gevoerd en er is een plan gemaakt. Masoud heeft snel ander werk gevonden en heeft twee trainingen gevolgd om zijn kansen te vergroten.

Het verhaal van Massoud

Buurten tijdens de Lockdown

Tijdens de eerste lockdown ging het vaste team van Buurten in de Gaard aan de slag met de grote schoonmaak, klusjes en voorbereidingen op ‘het nieuwe normaal’. Maar de sluiting duurde langer en op een gegeven moment was al het werk gedaan. Om werkgever Erik Derksen tegemoet te komen, ging een deel van het personeel tijdelijk aan de slag gegaan bij andere organisaties. Toen de horeca weer aantrok zijn de meeste van hen weer teruggekeerd naar Buurten. Het team van Midden-Utrecht Werkt Door ondersteunde bij de zoektocht naar tijdelijke banen.

Horecabedrijf Buurten in de Gaard

bekijk hier de video