Direct naar content

De Beroepentuin Utrecht nu erkend leerbedrijf voor praktijkleren

Eindelijk is het zover! De Beroepentuin is landelijk erkend als leerbedrijf door SBB, Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. De Beroepentuin in onze regio is daarmee ook erkend. Hiermee hebben meer werkzoekenden kans op het leren van een vak, ook als het niet lukt om een volledige opleiding af te ronden. Voor werkgevers betekent het meer kans op goed geschoold personeel.

‘De ondertekening is een nieuwe stap in onze samenwerking en zorgt ervoor dat we studenten nu de beste begeleiding op de werkplek kunnen geven,’ vertelt Aliki Boef, adviseur Praktijkleren bij de SBB. ‘Wij zorgen ervoor dat de praktijkopleiding aan alle benodigde eisen voldoet. We hebben voldoende werkgevers die een plek voor studenten vrijmaken. Nu maar hopen dat studenten massaal voor deze leerroute gaan kiezen.’

Kans voor jongeren
Renny Starkenberg, partner Beroepsopleidingen bij RMT Midden-Utrecht, is blij met de erkenning van De Beroepentuin. ‘Wij geloven sterk in de praktijkverklaring en zijn blij dat dit nu landelijk wordt uitgerold. Voor iedereen die echt een vak wil leren maar om welke reden dan ook geen volledige mbo-opleiding kunnen volgen, is dit een dikke kans op een baan met uitzicht.’

Betere opleiding
De ondertekening betekent intensievere samenwerking tussen de SBB en De Beroepentuin. Hiermee wordt de kwaliteit van opleiden en begeleiden van studenten verder gewaarborgd. Er wordt opgeleid bij opleidingslocaties van De Beroepentuin. ROC Midden Nederland en aangesloten werkgevers zorgen ervoor dat de scholing aan alle eisen voldoet, waarbij SBB en RMT Midden-Utrecht aanvullende expertise en advies bieden. Zo werken we samen om de deelnemers en studenten de beste praktijkopleiding te geven met uitzicht op een baan.

Over De Beroepentuin
De Beroepentuin is een innovatief leer-werkconcept voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In tien weken worden werkzoekenden klaargestoomd voor een baan in een sector waar werkgevers staan te springen om gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers.

Over SBB
SBB is een professionele organisatie in het hart van het middelbaar beroepsonderwijs en het bedrijfsleven. SBB voert taken uit in opdracht van het ministerie van OCW, zoals het erkennen en begeleiden van leerbedrijven, onder andere voor stages en leerbanen. SBB is dé plek waar beroepsonderwijs en bedrijfsleven afspraken maken over de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt.

Op de foto: Vincent van Baaijen (sectorunit manager Techniek en Gebouwde Omgeving) en Aliki Boef (adviseur Praktijkleren) namens SBB ondertekenen samen met Henk van der Beek, algemeen directeur van  De Beroepentuin de officiële overeenkomst.