Direct naar content

Verhalen uit de praktijk

Midden-Utrecht Werkt Door heeft al veel mensen geholpen. De een aan werk, de ander aan een opleiding richting eens kansrijk beroep, weer een ander heeft samen met ons de switch van zzp naar een baan in loondienst gemaakt. Op deze pagina lees je de ervaringen van mensen die door ons team geholpen zijn op weg naar werk.

Hoe Steffen uit Utrecht zonder relevante opleiding toch aangenomen werd

Het contract van Steffen (29) werd niet verlengd tot opluchting van Steffen waardoor hij ging doen wat hij al jaren eerder had moeten doen: uitzoeken wat voor werk echt bij hem zou passen. “Ik heb verschillende sales gerelateerde functies gedaan waar ik niet heel warm of koud van werd. Toen mijn contract afliep wist ik dat ik geen vergelijkbaar werk meer wilde doen. Maar ik wist ook niet wat ik wel wilde doen. Daarom ben ik hulp gaan zoeken.”

"Ik raad het iedereen aan om een loopbaancoach in te schakelen als je niet weet wat voor werk bij je past.”

Lees het hele verhaal

Marc uit Zeist blikt terug op zijn overstap

Marc schoolde zich tijdens de coronacrisis om van freelance fotograaf tot programmeur. “Ik was als hobby bezig met programmeren en ik wilde hier verder in gaan. Via Midden-Utrecht Werkt Door heb ik toen een passende studie gevonden. Dit bood mij ontzettend veel kansen en inmiddels werk ik als programmeur.” Een terugblik op de hulp die Marc kreeg, maar ook vooral de vraag: hoe gaat het nu met hem?

"Ik heb iets nieuws gevonden waar ik mezelf in kwijt kan."

Lees het hele verhaal

Van kok naar de ICT: Annemieke uit Utrecht maakt de overstap

Kort geleden werkte Annemieke (58) nog als kok, maar ze maakte zich zorgen of ze dit in de toekomst wel vol kon houden, omdat het een fysiek zwaar vak is. Via Midden-Utrecht Werkt Door kreeg ze begeleiding waardoor ze de opleiding vond die het beste bij haar past. “Coach Ilona luisterde oprecht naar mijn verhaal en dacht met mij mee hoe ik dit kon bereiken.”

"Mijn loopbaancoach luisterde zonder oordeel naar mijn verhaal"

Lees het hele verhaal

Hoe Angelique uit Lopik weer in haar kracht kwam te staan

Angelique (39) wist het zeker: ze wilde beveiliger worden. "Ik wilde het zó graag, maar ik kreeg het niet geregeld,"vertelt ze. Via Midden-Utrecht Werkt Door kreeg ze de juiste ondersteuning en kon ze een opleiding volgen. "Ondanks alle tegenslagen ga ik nu echt mijn papieren halen."

"Door mijn coach lukt het eindelijk om de beveiliging in te gaan"

Lees het hele verhaal

Stephanie uit Montfoort ontdekte haar ware passie

Stephanie (35) had een succesvol gastouderbureau in Utrecht. Maar toen ze, in coronatijd, naar Montfoort verhuisde, lukte het niet om haar bedrijf in de lucht te houden. “Toen de lockdown werd ingevoerd, vielen mijn inkomsten helemaal weg.” Via Midden-Utrecht Werkt Door kreeg ze begeleiding naar een nieuw kansrijk beroep en schoolde ze zich om tot schoonheidsspecialiste.

“Door corona zag ik zelf de mogelijkheden niet meer”

Lees het hele verhaal

Wilma uit Zeist vond een baan én de juiste opleiding

Wilma (64) werkte 35 jaar bij een Tui-reisbureau in De Bilt, met veel plezier. Door corona raakte ze haar baan kwijt en belandde ze in de ww. Hoe hard ze ook solliciteerde, een baan vond ze niet. Toen ze, moedeloos inmiddels, contact kreeg met Midden-Utrecht Werkt Door ging alles stromen. "Coach Gaby zag mij als mens, had oprechte belangstelling. Toen ging het snel."

"De persoonlijke aandacht heeft me verder gebracht"

Lees het hele verhaal

Hoe Eline uit Utrecht de baan scoorde die ze wilde

Eline Bomans (31) was na haar studie Sociologie ‘blijven hangen’ in de horeca. Eind 2021 nam ze er ontslag. "Ik was veel te laag ingeschaald omdat het ooit begon als bijbaantje. Er was wel meer gedoe. Ik besloot ontslag te nemen. Best een risico, want ik had maar een beetje spaargeld én ik had nog nooit gesolliciteerd. Waar moest ik beginnen? Gelukkig vond ik dankzij coach Yvon heel snel een baan op mijn niveau."

"Dankzij mijn loopbaancoach vond ik snel een baan op mijn niveau"

Lees het hele verhaal

‘Door de hulp van mijn coach kan ik weer verder’

Tijdens de coronacrisis zag zzp’er Manja (51) uit Utrecht haar opdrachten steeds minder worden. Toen ze niks meer had, vroeg ze de TOZO aan. Of ze ook coaching van Midden-Utrecht Werkt Door wilde? ‘Eerst zei ik nee, ik was te arrogant om hulp te durven vragen. Gelukkig heb ik het wel gedaan. Anders had ik nu geen werk gehad denk ik.’

Manja over de steun van Midden-Utrecht Werkt Door

Lees het hele verhaal

Hoe Janine een opleiding en baan in de kinderopvang vond

Janine droomde al een tijd van een baan in de kinderopvang. Maar een baan vinden lukte niet, aangezien ze niet de juiste papieren had. Haar coach van Midden-Utrecht Werkt Door vond een mogelijkheid om een opleidingsbudget in te zetten. Inmiddels heeft Janine een baan bij Het Fantaziehuis gevonden.

In de kinderopvang zijn veel vacatures.

Bekijk de video

Massoud: Samen op zoek naar nieuwe kansen

Massoud is een wereldburger met een PhD in Culturele Studies op zak. Hij is zijn vrouw naar Nederland gevolgd en vond, terwijl hij op zoek was naar werk op academisch niveau, werk in de horeca. Daar heeft hij tot de coronasluiting met veel plezier gewerkt. Zijn werkgever kon Masoud niet behouden en bracht hem in contact met het mobiliteitsteam Midden-Utrecht. Masoud verkende samen de beschikbare mogelijkheden en leerde opnieuw solliciteren. Er zijn loopbaangesprekken gevoerd en er is een plan gemaakt. Masoud heeft snel ander werk gevonden en heeft twee trainingen gevolgd om zijn kansen te vergroten.

Het verhaal van Massoud