Direct naar content

Ik zoek (ander) werk

Werk je al jaren in de horeca maar zou je nu graag beginnen in de zorg? Of wil je switchen van fotograaf naar ict of techniek? Ontdek wat de mogelijkheden zijn om je te ondersteunen wanneer je wil omscholen naar een kansrijke sector.

Loop jij met één van de volgende uitdagingen rond?

Bij Midden-Utrecht Werkt kijken we naar jouw situatie en wijzen wij je op de gratis hulp die je nodig hebt in je zoektocht naar werk. Dit kan bijvoorbeeld door samen te kijken naar een loopbaancoach of omscholingsmogelijkheden. Elke situatie is anders en dus kijken we naar oplossingen die bij jou passen. Schroom niet een mailtje te sturen voor meer informatie.

Bij bijvoorbeeld het Leerwerkloket Midden-Utrecht of Toekomstpro(o)f kun je terecht voor gratis scholings- en loopbaanadvies. Voor loopadvies richting de zorg kun je terecht bij Sterk in je Werk. Samen met een adviseur zoek je naar antwoorden op jouw vragen.

Kijk ook eens op de website van De Vakbeweging Hier word je goed begeleid van werk naar werk, bijvoorbeeld door loopbaanadvies. Als je een leerbaan zoekt, kun je terecht op Leerbanenmarkt.

We geven je graag advies.

Heb je een WW- of WIA-uitkering of zit je in de Ziektewet? Neem dan contact op met het UWV, en/of je werkgever. Ontvang je een Bijstandsuitkering? Neem dan contact op met je gemeente.

Zelf aan de slag

 • Maakjestap.nl is dé online gids voor jouw loopbaan in de regio Utrecht. Voor iedereen die toe is aan een volgende stap.
 • In de bouw en infra is veel kans op werk. Kijk op Jegaathetmaken.nl om te zien wat jouw mogelijkheden zijn.
 • Op het platform Loopbaancentraal.nl tips om je positie op de arbeidsmarkt te vergoten. Het is ook mogelijk om met een coach in gesprek te gaan.
 • Op werk.nl vind je vacatures en informatie over werk zoeken, solliciteren en jezelf presenteren.
 • Werken in de zorg in de regio Midden-Utrecht? Kijk eens op de Zorg Shop voor ondersteuning en vacatures.
 • Wat is op dit moment een kansrijke sector? Hier vind je up to date informatie van het UWV. Kijk hier voor banen in de regio Midden-Utrecht.

Gratis cursussen en trainingen

Er zijn allerlei manieren om zelf op zoek te gaan naar een gratis cursus of training om te volgen.

 • Op de website van de Sociaal Economische Raad staat een handig overzicht met gratis trainingen en cursussen.
 • In het onderwijs zijn veel vacatures. Informatie over zij-instromen vind je op Utrecht Leert.
 • Met zo’n 2100 vacatures in Midden-Nederland is de vraag naar it’ers groot. Bij ICCU helpen ze je op weg en weten ze alles van subsidies voor omscholing.
 • Welke baan zou je willen in de techniek? En welke studie hoort daarbij? Kijk hier eens: tekkieworden.nl.
 • Overweeg je een opleiding in de zorg? De mogelijkheden in onze regio zijn verzameld in de Ik Zorg Shop in Zeist.
 • Er is een supportlijn voor zzp’ers die vastlopen en een overstap willen maken naar de techniek. Dit is een initiatief van het regionale loket Servicepunt Techniek.

De Beroepentuin Utrecht

In Utrecht is er sinds een aantal jaar de Beroepentuin. De Beroepentuin is een innovatief leer-werkconcept voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Als werkzoekende word je in tien weken klaargestoomd voor een baan in een sector waar werkgevers staan te springen om gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers. Voor werkgevers betekent de Beroepentuin meer kans op goed geschoold personeel. De Beroepentuin is landelijk erkend als leerbedrijf door SBB, Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven.

NL Leert Door: gratis scholing

Via de subsidieregeling NL Leert Door is het mogelijk kosteloos scholing te gaan volgen. Een ideale manier om jouw kennis of skills uit te breiden en te updaten. Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie. Zoek het Leerwerkloket bij jou in de buurt.

MBO-praktijkverklaring

Utrecht Talent Alliantie biedt praktijkleren met een MBO-praktijkverklaring aan. Deze scholing is voor werkenden die geen diploma of certificaat hebben en voor wie het behalen van een mbo-diploma of mbo-certificaat (nog) niet haalbaar is.

Hoe werkt het?
Praktijkleren met een praktijkverklaring bestaat uit kortdurende scholing voor eenvoudige werkzaamheden die jij volledig op de werkvloer kan aanleren. Je wordt opgeleid door de werkgever of één van de eigen medewerkers.

Hulp nodig bij
loopbaan of scholing?

Midden-Utrecht Werkt Door staat klaar om jou te helpen bij je loopbaan of scholing. Wil je graag ondersteuning of heb je een vraag? Neem dan contact op met ons team.

Hoe we Wilma konden helpen

Wilma vond een baan én de juiste opleiding

Wilma IJtsma (64) werkte 35 jaar bij een reisbureau in De Bilt. Door corona raakte ze haar baan kwijt en belandde ze in de ww. Hoe hard ze ook solliciteerde, een baan vond ze niet. Toen ze contact kreeg met Midden-Utrecht Werkt Door ging het beter. ‘Coach Gaby zag mij als mens, had oprechte belangstelling. Toen ging het snel.’

‘De persoonlijke aandacht heeft me verder gebracht’

lees hier het hele verhaal