Direct naar content

Voor werknemers en zelfstandigen

Overweeg je als zelfstandige om in loondienst te gaan? Of ben je een werknemer op zoek naar een nieuwe uitdaging? Professionals in het mobiliteitsteam Midden-Utrecht staan voor je klaar om je op weg te helpen. Kijk welke begeleiding jij nodig hebt voor een nieuwe stap.

Hoe ziet jouw toekomst eruit?

Midden-Utrecht Werkt Door helpt werknemers en zelfstandigen van en naar werk. Loop jij met één van de volgende uitdagingen rond?

  • Past het werk dat je nu doet wel goed bij je?
  • Bestaat je huidige baan over een paar jaar nog?
  • Ben je op zoek naar werk of toe aan een nieuwe uitdaging?
  • Ben je student zonder een leerbaan waardoor je niet kunt afstuderen?
  • Ben je zelfstandig ondernemer en zoek je een baan in loondienst?
  • Met al deze vragen kunnen we je helpen. Wij kunnen je adviseren en informeren over werk in een kansrijke sector waar werkgevers zitten te springen om personeel.

Wist je dat er in Midden-Utrecht veel werk is in de zorg, logistiek, distributie, horeca, food en techniek? Kijk voor de meest actuele vacatures en baankansen op werk.nl.

Ondersteuning van
Midden-Utrecht Werkt Door

Wat we doen
Wij ondersteunen je in je zoektocht. Wij bieden (extra) begeleiding, scholing en hulp. Bijvoorbeeld bij het maken van keuzes in je loopbaan, kennismaken met werk in andere sectoren, solliciteren of bij schulden.

Hoe we dat doen
Wij helpen je met loopbaanadvies, netwerktraining, een nieuw cv maken, werk zoeken, sollicitatietraining en het zoeken naar een opleiding.

Hoe het werkt
Als je contact met ons opneemt, plannen we een afspraak met je in. Samen bespreken we jouw situatie en bekijken we wat jij nodig hebt. Aan de hand hiervan maken we samen een plan van aanpak. Met dat plan begeleiden we jou naar een nieuwe uitdaging.

Wij denken graag mee over jouw toekomst. Jouw stap naar nieuw werk zet je hier!

Zzp'er Marc wil in loondienst

Marc Marselje was een succesvol fotograaf, tot corona kwam en hij steeds minder klussen had. Midden-Utrecht Werkt Door helpt hem een baan te vinden.

Fotograaf Marc wordt IT-er

Freelance fotograaf Marc Marselje had in de coronacrisis te weinig opdrachten om van te kunnen leven. De TOZO (Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers) gaf hem net genoeg inkomen om in zijn levensonderhoud te voorzien. Hij had voldoende tijd om meer aandacht te besteden aan IT (bouwen van apps, softwaretester, C# programmeur) wat altijd zijn interesse had. Er is veel werk in de IT en het valt goed te combineren met zijn werk als fotograaf.

Samen met een coach van het mobiliteitsteam werkt Marc aan zijn toekomstplan. Dit doet hij door het voeren van loopbaangesprekken, het volgen van online workshops over competenties, online netwerken via LinkedIn en een advies over omscholingsmogelijkheden. Hij komt ook in aanmerking voor een budget voor (bij)scholing.

Marc Marselje