Direct naar content

Voor werkgevers

Voor veel werkgevers is dit een moeilijke periode. Bedrijven en sectoren ondervinden gevolgen van de coronacrisis. Er zijn werkgevers die tegen wil en dank afscheid moeten nemen van personeel. Tegelijk kampen werkgevers in andere sectoren met een personeelstekort. Het team van Midden-Utrecht Werkt Door verbindt, begeleidt en adviseert werkgevers in dit proces door samen te kijken naar oplossingen voor personeel.

Advies en begeleiding

Midden-Utrecht Werkt Door helpt werkgevers in deze onzekere tijden. Bij het zoeken naar mogelijkheden om medewerkers aan te trekken. Of juist bij het zoeken naar oplossingen voor personeel waar geen werk meer voor is. Zo zorgen we er samen voor dat u als werkgever toekomstbestendig bent. Loopt u met één van de volgende uitdagingen rond?

  • Hebt u tekort aan personeel?
  • Dreigt er ontslag voor medewerkers?

Met deze vragen kunnen wij u helpen. Wij brengen u in contact met werkgevers die tijdelijk te veel mensen in dienst hebben, of juist mensen zoeken. Ook kunnen wij informatie geven over leerwerkbanen, omscholing van personeel en meedenken over out of the box manieren om werknemers te werven, te behouden of te begeleiden naar ander werk.

Wil je graag hulp van Midden-Utrecht Werkt Door of van één van onze partners? Neem contact met ons op.

De adviseurs van
Midden-Utrecht Werkt Door

Wij ondersteunen u in uw zoektocht. Onze adviseurs:

  • kijken graag samen met u naar oplossingen
  • weten wat er speelt op de arbeidsmarkt
  • verbinden werkgevers met over- en ondercapaciteit
  • adviseren over collegiale in- en uitleenconstructies
  • bespreken scholings- of ontwikkeltrajecten

Meer informatie over werving en selectie van personeel, aanvragen subsidies, regelingen en arbeidsmarktadvies, zie de website van het WerkgeversServicepunt Midden-Utrecht.

Ondernemer Erik Derksen over de hulp die zijn bedrijf kreeg

Het personeel van de café-restaurants van het Utrechtse horecabedrijf Buurten had tijdens de lockdown niets meer te doen. Om de werkgever te helpen, ging het personeel tijdelijk elders aan de slag, met hulp van Midden-Utrecht Werkt Door.

Tijdens de eerste lockdown ging het vaste team van Buurten in de Gaard aan de slag met de grote schoonmaak, klusjes en voorbereidingen op heropening in ‘het nieuwe normaal’. Maar de sluiting duurde langer en langer en op een gegeven was al het werk gedaan. Om werkgever Erik Derksen tegemoet te komen, ging een deel van het personeel tijdelijk aan de slag gegaan bij andere organisaties. Toen de horeca weer aantrok zijn de meeste van hen weer teruggekeerd naar Buurten. Het team van Midden-Utrecht Werkt Door ondersteunde bij de zoektocht naar oplossingen zoals het elders onderbrengen van medewerkers.

Horecabedrijf Buurten in de Gaard