Direct naar content

Nieuw jaar, nieuwe kansen: Marc uit Zeist blikt terug op zijn overstap

Marc schoolde zich tijdens de coronacrisis om van freelance fotograaf tot programmeur. “Ik was als hobby bezig met programmeren en ik wilde hier verder in gaan. Via Midden-Utrecht Werkt Door heb ik toen een passende studie gevonden. Dit bood mij ontzettend veel kansen en inmiddels werk ik als programmeur.” Een terugblik op de hulp die Marc kreeg, maar ook vooral de vraag: hoe gaat het nu met hem?

Als freelance fotograaf had Marc altijd genoeg opdrachten. “Totdat corona kwam en ik eigenlijk al het werk heb zien opdrogen. Dat was ineens een onzekere tijd.” Maar dit gaf Marc ook weer de mogelijkheid om alle tijd die ineens vrij kwam te besteden aan zijn hobby: programmeren. “Uiteindelijk wilde ik hier meer mee doen. Alleen wist ik niet precies hoe ik dit moest doen.” Via de gemeente kwam Marc in contact met Midden-Utrecht Werkt Door. “Ik heb een aantal korte cursussen gedaan zoals hoe je jezelf moet presenteren op LinkedIn. Zo kon ik mezelf profileren en mijn kansen op de arbeidsmarkt vergroten.”

Inmiddels werkt Marc anderhalf jaar als programmeur. “Ik ben blij met de overstap. Het is ontzettend tof om games te programmeren en code te schrijven. In het eerste anderhalf jaar was ik vooral bezig met de achterkant van een spel. Nu ga ik ook meedenken met hoe het spel eruit komt te zien: de ervaringskant van het spel als het ware.” Marc heeft ook geen behoeftes om weer als freelance fotograaf aan de slag te gaan. “Ik heb iets nieuws gevonden waar ik mezelf in kwijt kan. Verder zijn er in dit werkveld veel mogelijkheden om thuis te werken en je uren flexibel in te delen. Dat past ook bij mij, omdat ik dit ook deed als fotograaf.”

Eerder maakten we een video van Marc toen hij nog aan het studeren was. Bekijk ‘m hier.