Direct naar content

Stephanie uit Montfoort ontdekte haar ware passie

Stephanie (35) had een succesvol gastouderbureau in Utrecht. Maar toen ze, in coronatijd, naar Montfoort verhuisde, lukte het niet om haar bedrijf in de lucht te houden. “Toen de lockdown werd ingevoerd, vielen mijn inkomsten helemaal weg.” Via Midden-Utrecht Werkt Door kreeg ze begeleiding naar een nieuw kansrijk beroep en schoolde ze zich om tot schoonheidsspecialiste.

Voordat Stephanie naar Montfoort verhuisde, ging het goed met haar bedrijf. Ze had iedere dag zes kinderen waar ze als gastouder voor zorgde. Maar dat veranderde toen de eerste lockdown kwam. “Alles viel stil en ik had er geen controle over. Ik kon eerst met mijn kinderen op vakantie of een nieuwe auto kopen. Maar zonder dat ik er wat aan kon doen, veranderde alles. De onmacht greep me naar de keel.”

Onzekere tijd

Na de eerste lockdown kreeg ze ook maar weinig aanmeldingen voor nieuwe kinderen. Door die onzekere tijd wist Stephanie niet hoe ze haar hoofd boven water kon houden. “Ik ben alleenstaande moeder van drie kinderen en ik wilde gewoon heel graag weer aan het werk, maar hoe wist ik niet.” Uiteindelijk kreeg Stephanie een Tozo-uitkering (bijstandsuitkering voor zelfstandige ondernemers) en werd ze begeleid door Ferm Werk.

Begeleiding

Via Ferm Werk hoorde Stephanie over een omscholingstraject van Midden-Utrecht Werkt Door waar ze misschien gebruik van zou kunnen maken. “Met de loopbaancoach heb ik een uitgebreid gesprek gehad over wat ik nou echt wilde, maar ook wat bij mij zou passen. Door corona zag ik zelf de mogelijkheden ook niet meer.” Met loopbaancoaching werd dat duidelijker. “Vroeger wilde ik ook altijd schoonheidsspecialiste worden en tijdens de gesprekken kwam duidelijk naar voren dat dit beroep het beste bij mij zou passen.”

Opleiding

Stephanie begon met een opleiding tot wimperstyliste, een korte opleiding, zodat ze snel aan de slag kon. “Vervolgens ben ik verder gaan zoeken naar een opleiding om schoonheidsspecialiste te worden. Het was eigenlijk nooit mijn droombaan om gastouder te zijn, maar ik koos ervoor omdat ik dan makkelijk thuis kon blijven voor mijn eigen kinderen. Als schoonheidsspecialiste kan ik ook mijn eigen uren indelen waardoor ik overdag meer met mijn kinderen kan zijn. Ik ben heel blij met deze overstap.”