Direct naar content

WijkLeerbedrijf Zeist officieel geopend

Wethouder Laura Hoogstraten heeft op donderdag 16 juni het WijkLeerbedrijf in Zeist officieel geopend. WijkLeerbedrijf Zeist is een samenwerking tussen de gemeente Zeist, de Regionale Sociale Dienst, MBO Utrecht, Stichting Calibris, RMT Utrecht en welzijnsorganisatie MeanderOmnium. In het WijkLeerbedrijf volgen 14 deelnemers een jaar lang een MBO-niveau 1 opleiding in de zorg en welzijn. Verder bieden zij tijdens hun stage hulp aan inwoners binnen de gemeente Zeist.

Het WijkLeerbedrijf biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een springplank naar betaald en zinvol werk. Gedurende de opleiding helpen de deelnemers wijkbewoners met allerlei klusjes in en om het huis. Het gaat om informele zorg, zoals: samen boodschappen doen, een wandeling maken, de hond uitlaten of samen naar de bibliotheek.

Tijdens de officiële opening stonden de leerlingen in het zonnetje. Zij zijn enthousiast over hun opleiding en stageplaatsen. Wethouder Laura Hoogstraten knipte het lint door en zo werd het WijkLeerbedrijf officieel geopend! Een warm applaus volgde. Wethouder Hoogstraten: ‘In Zeist zetten we ons in om zoveel mogelijk mensen te laten meedoen. Een diploma halen en de Nederlandse taal leren is ontzettend belangrijk. Het WijkLeerbedrijf biedt deze kans’.

Ondersteuning

Imane en Naoual zijn twee leerlingen van het WijkLeerbedrijf. Zij ondersteunen tijdens hun stage verschillende mensen. Zij doen licht huishoudelijk werk en maken een praatje met hun cliënten. Imane en Naoual worden op hun beurt dan weer geholpen met het spreken van de Nederlandse taal. Eén dag per week zitten ze in de schoolbanken. Daarnaast doen zij tijdens hun stages praktijkervaring op. Dat levert over één jaar een praktijkdiploma op. De deelnemers worden begeleid door coördinator Anouk van Schaik van welzijnsorganisatie MeanderOmnium.

Interesse in deelname? In september start een nieuwe groep! Informatie en info over aanmelden vind je op de website www.meanderomnium.nl of stel je vragen via de mail: a.schaik@meanderomnium.nl

Fotograaf: Mel Boas